Product added to basket
Loading
Loading

Tips för att förlänga livslängden på din sprutpistol

Spraypistoler är mittpunkten i målningen, så det är viktigt att underhålla detta viktiga verktyg. Även om kvaliteten på materialen är hög är det viktigt att ta hand om dem.

Underlåtenhet att underhålla sprutpistolen kan resultera i en sämre finish. Vilket kan innebära behov av ommålning, vilket är extraarbete och effektivitetsbortfall. I dagens produktionsmiljö ligger fokus på kvalitet först och snabbare processer.

För att förlänga livslängden på din sprutpistol finns det flera saker du kan göra. Dessa steg hjälper din sprutpistol att hålla så länge som möjligt.

1. Sikta färg


Arbetar du med lack och framförallt billack rekommenderar vi alltid att du filtrerar lacken genom en nylon/papper/papsi (finns att köpa på webshopen) innan du häller färgen i spraykoppen.

Filtrering av färgen genom ett nylon/papsi-filter tar bort alla partiklar som potentiellt kan täppa till eller skada munstycket.

Detta enkla steg hjälper till att bibehålla en jämn applicering och förlänger munstyckets livslängd.

2. Grundlig rengöring

Efter varje användning bör du noggrant rengöra både munstycket och sprutpistolen. Undvik att använda metallverktyg eftersom de kan repa eller skada de känsliga komponenterna.

Vi rekommenderar att du skaffar en rengöringsborste för sprutpistoler, som är en liten mjuk borste som kan användas för att skrubba och ta bort färgrester. Regelbunden rengöring förhindrar uppbyggnad och säkerställer optimal prestanda.

Tänk på att thinner är ett "hett" lösningsmedel, och det kan förstöra och minska livslängden på packningar och/eller andra tätningar i sprutpistolen.

3. Reglera trycket

Trycket som du använder din sprutpistol med kan öka slitaget på munstycket. För högt tryck kan påskynda försämringen, medan lägre tryckinställningar kan hjälpa till att bevara munstycket. Sträva efter att använda minsta möjliga tryck för att uppnå önskat resultat, skapa en balans mellan effektivitet och bevarande av munstycken.