Product added to basket
Loading
Loading

De mest populära RAL-färgerna

Översikt över de mest populära RAL-färgerna

För att hjälpa dig att få ut det mesta av variationen och kvaliteten på färgerna som RAL-systemet erbjuder, har jag samlat några av våra mest populära RAL-färger som vi blandar på vår toningsanläggning eller säljer i sprayburkar. Även om färgsystemet RAL Classic har ett "begränsat" antal nyanser att välja mellan, kan det vara tidskrävande att gå igenom varje färg i systemet. Därför får du här en träfflista med populära RAL-färger som kan vara inspiration till ditt nästa projekt.

RAL 3000

RAL 3000 - Flamröd. Det officiella tyska namnet för skuggan är Feuerrot. En superfin och mycket använd röd färg.

RAL 3020

RAL 3020 - Trafikröd.

RAL 5005

RAL 5005 - Signal blue eller Signal blå. En blå nyans som syns på många stål- och omklädningsskåp.

RAL 6005

RAL 6005 Moss green eller mossgrön. En fin grön ton för topplack på maskiner, traktorer och lantbruksmaskiner. 

RAL 6018

RAL 6018 Yellow Green eller gulgrön.

RAL 6021

RAL 6021 Pale green eller ljusgrön. Supermodern grön nyans för t.ex. att ge nytt liv åt en gammal IKEA IVAR-möbel.

RAL 7001

RAL 7001 - Silver grey eller Silvergrå. Det är RAL-färgkoden som påminner mest om rostfritt stål och därför måste den finnas med i listan här.

RAL 7012

RAL 7012 - Basalt greyeller basaltgrå. Används ofta i kommersiella och industriella miljöer. Populär som färg för maskindelar och marina fartyg.

RAL 7015

RAL 7015 - Slate grey eller skiffergrå. En varm gråton, som är en av de mest populära gråtonerna, både industriellt och i hemmet.

RAL 7016

RAL 7016 - Anthracite grey eller antracitgrå. En av de mest populära nyanserna. På senare år har det blivit en av de föredragna färgerna för moderna ytterdörrar och fönster.

RAL 7024

RAL 7024 - Graphite grey eller grafitgrå. Färgtonen har vissa likheter med RAL 7015, men den är något mörkare och utstrålar djup och lite pastelleffekt. Färgen används ofta för industrifordon och maskiner och maritima fartyg.

RAL 7035

RAL 7035 - Light grey eller ljusgrå. En fin subtil grå nyans som syns på många ställen, som på motorvägar, kollektivtrafik eller tung industri.

RAL 9005

RAL 9005 - Jet Black eller Deep Black. Definitionen av svart, på grund av tonens djup och renhet. Ett mycket populärt val för många, speciellt för bilar och andra fordon.

RAL 9006

RAL 9006 - White aluminium eller vit aluminium. Där blått och grått möts för att bilda en pastellliknande nyans som utstrålar både djup och klarhet. En fin "silveraktig" färg.

RAL 9007

RAL 9007 - Grey aluminium eller grå aluminium. En något mörkare silvergrå ton än RAL 9006.

RAL 9010

RAL 9010 - Pure white eller rent vitt. Kanske den mest populära RAL-färgkoden. varit populärt väldigt länge och har nästan blivit standard för dörrar och annat träarbete. Även om färgen kallas rent vit, sticker färgtonen faktiskt ut från den vita, då tonen är ljus och varm med en tydlig vändning mot det gyllene.

Beställer du väggfärg är min rekommendation att du tittar på färgtillverkarens olika erbjudanden på vita nyanser, ofta benämnda ljus råvitt, modevitt eller sprucket vitt. Jag skulle beskriva RAL 9010 som "industrivit" och färgavvikelser förekommer ofta mellan de olika tillverkarnas färger.

RAL 9016

RAL 9016 - Traffic White eller trafik vit. Denna ton är faktiskt mer vit än RAL 9010 Pure White. RAL 9016 är mer "vit", och används ofta för vägmarkeringar och skyltar i hela landet. Den harmoniserar mycket bra med RAL 9017 trafiksvart.

RAL 9017

RAL 9017 - Traffic black eller trafiksvart. Listan avslutas med min personliga svarta RAL-nyans. Tonen har ett fint färgdjup och kontrasterar fint med RAL 9016.

Köp RAL-färger som sprayfärg

Nu har jag nämnt ett antal av de mest populära RAL-färgerna samt några personliga favoriter, och jag hoppas att du har blivit inspirerad att välja din nästa RAL-färg. På vår toningsmaskin kan vi blanda mer än 900 000 olika färger, men har du bestämt dig för en RAL-färg skulle jag faktiskt rekommendera dig att köpa Motip RAL Industry Spray som är ett superbra val för topplacksfärg i sprayburk. Det är faktiskt också ett billigare alternativ till att vi specialblandar en färg åt dig.

Du kan köpa alla RAL-färger i vår webshop, hittar du inte den RAL-färg du behöver, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till.

Kom ihåg att ovanstående färger är datorgenererade och den faktiska färgen kan skilja sig från den du ser på skärmen.

Se och köp våra färger och tillbehör här

Gå till webbshoppen

SENASTE BLOGG