Product added to basket
Loading
Loading

De mest populära NCS-färgerna

I det här blogginlägget kommer jag visa er ett antal NCS-färger som jag tycker är otroligt vackra, och som är några av de färger vi blandar mest på våra blandare. Färgerna är populära hos våra kunder och används till en mängd olika projekt – från köksrenoveringar till heminredning.

När vi pratar om NCS (Natural Color System) syftar vi på ett universum av färger som ger dig ett brett utbud av valmöjligheter när det kommer till att skapa den perfekta atmosfären i dina rum eller den vackraste finishen på dina ytor.

Oavsett om du letar efter en lugn och avkopplande nyans för ditt sovrum, en livlig och energisk färg för ditt vardagsrum eller en elegant och sofistikerad nyans för ditt kontor, har NCS en mängd färger att erbjuda.

Läs: Ta reda på färgsystemen RAL och NCS

Våra mest populära NCS-färger


NCS S 0300-N

NCS 0300-N är en klassisk vit som passar för många olika användningsområden och sammanhang. En ren och neutral vit färg utan en markant varm eller kall underton. Det är en ljus färg med en hög ljusstyrka och en hög grad av neutralitet. Som neutral vit färg kan NCS 0300-N användas som grundfärg eller som kontrastfärg för att framhäva andra färger i en design eller inredning.

Närmaste RAL nyans: RAL 9016 trafikvit


NCS 0500-N

NCS S 0500-N är en annan neutral vit som är populär att använda som basfärg i många interiörer. En av våra bästsäljande färger. Inte förvånande, med tanke på att det är en vacker neutral vit som är lätt att kombinera. Den är lite rikare än de vanliga vita basfärgerna, eftersom den har tillsatt rätt mängd färgpigment.

Närmaste RAL nyans: RAL 9016 trafikvit


NCS 0502-Y

Den tredje populära nyansen av vitt är NCS 0502-Y. En vit färg med en lätt krämig underton. Det är den NCS som mest påminner om RAL 9010. Även om en direkt konvertering från NCS till RAL inte kan göras har den en liknande ljusstyrka och neutralitet.

Närmaste ral-skugga: RAL 9010

 


NCS S 9000-N

NCS S 9000-N är den "mörkaste" svarta färgen. Här får du en väldigt mörk svart med minimal ljusreflektion.

Närmaste ral-skärm: RAL 9005 Jet Black, RAL 9017 trafiksvart, RAL 9004 signalsvart.

 


NCS S 1500-N

Om du vill gå bara lite mörkare än vitt, men ändå hålla det ljust och neutralt, kan jag rekommendera denna behagliga ljusgrå. NCS S 1500-N är en dimmig nyans som passar perfekt in i den naturliga färgtrenden. Den är något mörkare då den innehåller något mer svarta pigment. Eftersom detta också är en neutral färg är den återigen väldigt lätt att kombinera.

Närmaste RAL-nyans: RAL 9018 papyrusvit


NCS S 1505-Y90R

Med NCS 1505-Y90R går vi lite ifrån de neutrala vita och går in i något med färgpigment. En lite rikare varm sandig nyans som passar bra till andra varma toner som terrakotta eller rött. Alternativt kan du använda den som ett varmare hängsmycke till kallare färger för att skapa en känsla av balans i rummet. Eftersom den inte är särskilt mättad ger den många möjligheter att kombinera.

Närmaste RAL nyans: RAL 7047 Telegrey 4

 


NCS S 2500-N

NCS 2500-N är en ljus och neutral grå färg utan en markant varm eller kall underton. Det är en nyans som ligger relativt högt på ljushetsaxeln.

Närmaste RAL-nyans: RAL 7038 Agate grå

 


NCS S 4500-N

NCS 4500-N är en djupgrå färg med låg ljusstyrka. Den har en neutral karaktär och kan fungera som en stabil grundfärg eller som kontrastfärg i en design. Den mörka naturen hos NCS 4500-N kan ge en känsla av elegans, djup och lugn i ett rum eller en visuell komposition.

Närmaste RAL nyans: RAL 7036 Platinum grå

 


NCS S 6000-N

NCS 6000-N är en neutral grå färg som är mångsidig och kan användas i många olika sammanhang. Den kan fungera som en neutral bakgrundsfärg eller en basfärg som kan kombineras med andra färger för att skapa kontraster eller harmoni i en design. Neutrala grå färger är ofta populära inom inredning, eftersom de kan ge en känsla av lugn, balans och elegans till rummet.

Närmaste RAL-nyans: RAL 7005 Mouse grey

 


NCS S 3010-B

Med NCS får S 3010-B en ljus och dämpad blåaktig nyans med neutral karaktär. NCS S 3010-B kan lägga till en lugnande och avslappnad atmosfär till en design eller interiör. Den mjuka och dämpade naturen gör den lämplig för att skapa en mjuk kontrast eller en subtil bakgrundsfärg i olika sammanhang.

Närmaste RAL nyans: RAL 7040 window grey

 


NCS 5010-B10G

NCS 5010-B10G representerar en ljus och dämpad blågrön färg som kan användas för att skapa en lugnande och avslappnad atmosfär i en design eller interiör. Färgen kan fungera bra i olika miljöer, inklusive inredning, målning och andra kreativa projekt.

Närmaste RAL-nyans: RAL 7000 squirrelt grey

 


NCS 7010-R90B

NCS S 7010-R90B representerar en djup, mörk och dämpad blå färg med en rödaktig underton, något som påminner om havets djup. Färgen har en mörk och inbjudande karaktär som kan tillföra elegans och djup till en design eller inredning eller lägga till en lugnande effekt till ditt vardagsrum eller sovrum. Denna färg passar bra till t ex vitt och grått, men även till sandfärger.

Närmaste ral-nyans: RAL 7024 grafitgrå

 


NCS 4005-G80Y

NCS 4005-G80Y är en grön färg med en gulaktig twist som ger den en unik karaktär. Den gröna undertonen ger djup och subtilitet till färgen. En färg som har en touch av friskhet och naturlighet. Lämplig för att skapa ett livligt och energiskt uttryck.

Närmaste ral-nyans: RAL 7030 Stengrå

 


NCS S 4010-G70Y

NCS 4010-G70Y är en grön färg med en subtil gulaktig nyans. Färgen har en grön "bas", där den gulaktiga undertonen tillför en viss fräschör och djup. Den gröna nyansen är måttlig och inte dominerande, men bidrar till färgens övergripande karaktär. NCS 4010-G70Y kan skapa ett levande och inbjudande uttryck i design eller inredning.

Närmaste ral-nyans: RAL 7034 Gulgrå

 


NCS 7010-G30Y

Med NCS 7010-G30Y får du denna mörkgröna färg med en gul underton som kan ge en känsla av djup, lugn och naturlighet. Den kan användas för att skapa ett elegant och sofistikerat uttryck, där du vill lägga till en dämpad, men varm och behaglig färgton.

Närmaste ral-nyans: RAL 6003 Olivgrön

 


NCS 3050-Y60R

NCS 3050-Y60R är en iögonfallande varmgul färg med en stark rödaktig underton. Denna kombination skapar en intensiv och levande färg som kan ge energi och dramatik till ett rum eller en yta. som försöker skapa varma och dramatiska effekter.

Närmast RAL nyans 8023 orange brun

 


NCS S 3050-Y30R

NCS 3050-Y30R kan beskrivas som en mjuk, varm gul färg med inslag av röda undertoner. Denna kombination ger en unik och intressant färg som kan ge värme och livfullhet till ett rum eller en yta.

Närmaste RAL-nyans: RAL 8001 ockrabrun

 


NCS 5540-Y90R

NCS 5540-Y90R kan beskrivas som en djupröd färg med viss intensitet och värme.

Närmaste RAL-nyans: RAL 3004 lila röd

 

Observera att alla färger i detta inlägg endast tjänar som en illustration av hur färgen skulle kunna se ut. Bildskärmar tenderar alltid att återge färger annorlunda. Om du vill vara helt säker på hur en färg kommer att se ut är det bäst att skaffa en färgfläkt som innehåller alla standard NCS-färger.

Vem använder NCS färgskalan?

NCS används flitigt i flera branscher där färgval och färgkoordination är viktigt. NCS används vanligtvis inom arkitektur och inredning, där NCS är en populär färgstandard. Den används för att specificera färger för fasader, interiöra utrymmen, färgval och övergripande färgkoordinering av byggnader.

Inredningsarkitekter använder ofta NCS-färger för att skapa harmoniska färgscheman i hem, hotell, restauranger, kontor och butiker.

NCS färgskalan är mycket populär inom färg- och lackindustrin där NCS är en viktig referens för färgtillverkare av t.ex. väggfärg.

Vill du börja måla?

Häftigt! Du kan välja din färg från vårt breda urval av kvalitetsfärger. Behöver du råd är du välkommen att kontakta vårt kundcenter.

Kontakta Kundservice

Du kanske gillar