Product added to basket
Loading
Loading

LAKGRUPPEN inleder samarbete med Zenvo

LAKGRUPPEN PEKER UT DE DANSKA SUPERBILARNA OCH MÄNNISKORNA BAKOM ZENVO

Varje dag bliver ett danskt nischprodukt designad, vidare utvecklad och lackerad i den fjordstaden Præstø. Zenvo är företaget bakom dem danska superbilarna, som för tiden producerar två versioner TS1 och TSR. Bilarna är dem enda dansk producerade superbilarna.

På framsidan bär dem et logo inspirerad av Tors Hammare. Symbolen på det mäktigaste vapnet som enligt den nordiska mytologin bara kan användas av dem som visar sig vara värdiga.

DANSK TEKNOLOGI I TOPPKLASS

Det är ingen tvekan om att superbilarna inte bör föras av vem som helst. Med deras 1.163 hästkrafter, en topphastighet på 375 km/t och från 0-100 på 2.8 sekunder, bör man frukta att dem lämnar föraren tillbaka vid startlinjen om han inte har förmågan att följa med. Men i över 10 år har Zenvo spenderat enormt tid på att utveckla en ytters avancerad teknologi, som gör det möjligt att  tygla dem många krafterna.

ZENVO ÄR TILLVERKAREN BAKOM DANMARKS SUPERBIL

Gå till zenvoautomotive.com

LAKGRUPPEN SÄKRAR LACKKVALITETEN

”Vi är stolta över att kunna medverka till att säkra lackkvaliteten i arbetet med Zenvo. Vi kan hjälpa med vår expertis inom färgutvecklingen och bidra till att göra produkten ännu mer unikt. Vi har redan inlett samarbetet och våra konsulenter har varit på verkstaden och etablerat produkterna, så att dem anställda hos Zenvo upplever det optimala utbytet av samarbetet från början.”

Ole Dupont, vd. LAKGRUPPEN

Bild lånad med tillstånd av Zenvo Automotive.

LAKGRUPPEN KONSULTERAR MED FÄRGUTVECKLINGEN

De tidigare Post Danmark lokalerna vid utkanten av Præstø, avslöjar inte utifrån att dem invändiga faciliteten nu har omvandlats till en verkstad med kulfiberverkstad, lackeringsboxar och showroom. Bara få metallprocesser är utlagda så man här kan se 1:1 modeller av superbilen i flamingo, gjutform, uppdelade delar av interiören och motorer som även på det yttra design säger något om dem oväntade krafterna.

De 20 anställda arbetar koncentrerad mot ett gemensamt mål. De har precis inlett arbetet med en helt ny version av Zenvo. LAKGRUPPENs uppgift i den kommande tiden är att assistera och konsultera om färgval och möjligheter, i och med att färger som allt annat på en Zenvo ska vara helt unikt. Resultaten av det arbete vill bli avslöjad på en stor bilutställning i Genève till mars.