Product added to basket
Loading
Loading

VILL DU UNDVIKA STATISK ELEKTRICITET?

swin anlæg

IONSTAR NEUTRALISERAR STATISK LADDNING?

Ionstar kan neutralisera statisk laddning och därmed drastisk reducera problemen orsakat av damm i målningsprocessen eller finishen. Efter en behandling med IONSTAR vill du uppleva att ytorna inte längre binder damm. Samtidigt med att det minskar tiden som spenderas på mellanslibning (de-nibbing), cutting och buffing.

Dessutom ser det till att förbättra justeringen av metalliska partiklar i färgen, vilket resulterar i färre problem i färgmatchning.

HUR FUNGERAR IONSTAR?

Den antistatiska pistolen IONSTAR frånHerrmann Lack Technik neutraliserar elektrostatisk laddning.

Till skillnad från andra liknande systemer kräver Ionstar varken strömkablar eller batterier, men med anslutning till ett tryckluft system genererar det den nödvändiga energin med hjälp av en turbine integrerat i själva enheten, vilket frigör en start luftstrålning som är rik på positiva och negativa ioner. 

ionstar how it works

SÅHÄR FUNGERAR IONSTAR

HUR ANVÄNDER DU IONSTAR?

Ionstar använder elektricitet och lufttryck till att göra ytor mycket mindre mottaglig för damm och ludd. Den statiska laddningen som är uppbyggd i ämnena blir neutraliserad av Ionstar.I och med att det inte finns någon behov av strömkablar är Ionstar praktisk att använda och ger flexibilitet.

Dessutom är det inte heller behov av batterier eller batteripaket, vilket gör enheten mycket lättare än systemer som använder en annan teknologi än IONSTAR. Dessa fördelar säkrar att användaren har mer frihet till att arbeta och gör hela den avslutande klargöringen lättare.  

Ionstar är certifierad enligt ATEX-standarderna från 2014/34/ EU EX och kan därför användas i sprutboxar. Den antistatiska pistolen kan användas i temperaturer som varierar från 15 - 50 grader Celsius. Den rekommenderade drifttrycket är 2 - 3 bar. Luftströmmen ska vara minimum 200 l per min.

KÖP DIN IONSTAR HÄR

Har du frågor angående IONSTAR? - Kontakta vår tekniska konsulent Martin Ochs på +46 40-668 84 17