Product added to basket
Loading
Loading

RAL 7016 antracitgrå - populär färg för dörrar och fönster

Antracitgrå är en populär färgkod för många husägare

Antracitgrå finns i flera olika färgskalor, men det kan vara ett säkert val att gå för RAL 7016 i färgskalan RAL Classic.

När jag nämner RAL-färger så kommer det nog vara många som hört talas om eller kan nämna RAL 9010 – rent vit. Det är en populär och nu standardfärg för innerdörrar, dörrkarmar och fönster (eller alternativt RAL 9016 - trafikvit).

Men på senare år har färgen RAL 7016 blivit mer och mer populär, och dyker ofta upp på fasader på nybyggda hus, sommarhus och renoverade bostäder, där antracitgrå är särskilt en populär färg för fönster och ytterdörrar. Men vad gör den här färgen så populär och så iögonfallande?

Antracitgrå är både snygg och mångsidig

Dörrar och fönster behöver inte alltid bara vara vita. Om husets eller byggnadens stil eller arkitektur passar det kommer du att kunna skapa ett stilrent uttryck genom att välja antracitgrå färg på de yttre delarna.

Antracitgrå är en modern färg som är på trend just nu och används för en mängd olika ändamål.

När du börjar renovera ditt hus är det ofta fönster och dörrar som byts, dels för att det finns en rad fördelar vad gäller inomhusklimat, ekonomi, men också för att byte av fönster och dörrar kan förändra utseendet på ett hus avsevärt.

Om du väljer att gå efter ett stiligare uttryck på dina fönster och kompositdörrar, så är antracitgrå en av färgerna som går fram och tillbaka.

Antracitgrå eller RAL 7016 är en av standardfärgerna för många leverantörer.

ytterdörr antracitgrå

Fördelar med att välja en färg som antracitgrå

Antracitgrå är en "bra" färg både på tryck och som färg, eftersom den har ett slätt, polerat och kontrastsvagt uttryck. Dessutom är antracitgrå en mångsidig färg som kan användas i en mängd olika material och färgkombinationer.

  • Antracitgrå harmoniserar bra med olika material och färger
  • Den mörkare grå färgen är mer förlåtande mot smuts och andra märken.
  • Den trendiga färgen kan vara ett bra sätt att hålla fastigheten uppdaterad.

Generellt sett är färgkoder i RAL bland de mest populära färgkoderna för att ge ett lyft åt inredningen både i och på hemmet.

huvuddörr ral 7016 antracitgrå

Använd RAL-färger för dina fönster och dörrar

Även om antracitgrå (RAL 7016) är ett populärt val, finns det många andra RAL-färger att välja mellan.

Du kan hålla färgen på dörrarna och fönstren inne i klassiskt vitt för att hålla ditt rum så ljust som möjligt, men för att skapa ett annat uttryck i fasaden kan du välja att gå med en annan färg på utsidan, och ofta kan du välja mellan flera spännande standardfärgkoder från fönstertillverkarna, till exempel:

RAL 3011 - brunröd
RAL 6009 - grangrön
RAL 7001 - silvergrå
RAL 7035 - ljusgrå
RAL 9005 - djup svart
RAL 9016 - trafikvit
Vill du själv börja måla RAL 7016 så hittar du färgen i olika förpackningar och från olika märken i vår webshop.

Letar du efter något lite annorlunda än antracitgrå? Då kan du utforska vår online färgväljare som erbjuder ett urval av lack, träskydd och sprayfärg i många olika RAL-färger.

VI BLANDAR SÅ FÄRGEN PASSAR

Gå till tonservice

SENASTE BLOGG