Product added to basket
Loading
Loading

10 ikoniska bilfärger

Om du letar efter inspiration för ditt nästa färgval, leta inte längre. Här är min personliga topp 10 över ikoniska bilfärger.


10. GM Hugger Orange

General Motor Hugger Orange är en färg förknippad med amerikanska muskelbilar inklusive Chevrolet. Det symboliserar kraft och energi. Färgen är populär bland klassiska bilentusiaster och har en nostalgisk dragningskraft.


9. Volkswagen Tornado Red

En intensiv, djupröd färg som ofta används på Volkswagen Golf GTI-modeller och som har blivit en ikonisk symbol för en populär röd färg.


8. Volkswagen Sunflower Yellow

Volkswagen Sunflower Yellow är en färg som blivit synonymt med glädje, optimism och livlighet. Denna ikoniska gula färg används på utvalda Volkswagen-fordon och tillför en ljus och solig stämning till fordonet


7. Audi Nardo Gray

För dem som föredrar en mer subtil färg är Audi Nardo Grey ett utmärkt val. Denna unika grå färg är sofistikerad och elegant och kommer att få din bil att sticka ut med sitt diskreta och eleganta utseende


6. British Racing Green

Om du gillar klassisk brittisk stil, överväg färgen British Racing Green. Denna djupa, mörkgröna färg förknippas ofta med ikoniska brittiska sportbilar som Aston Martin och Jaguar. Det är en färg som utstrålar elegans och sofistikering.


5. Porsche Guards Red

Porsche Guards Red är en färg som har blivit synonymt med sportighet, elegans och lyx. Denna ikoniska röda färg är en viktig del av varumärkets identitet. Guards Red är en djup, rik röd färg som utstrålar kraft och passion. Den är känd för att lägga till ett dynamiskt och iögonfallande element till Porsche-bilar, samtidigt som den bibehåller en tidlös och klassisk estetik.


4. BMW Alpine White

BMW Alpine White är en färg som har blivit synonymt med elegans, renhet och modern design. Det är en av de mest populära och ikoniska färgerna som används på BMW-bilar. Alpine White är en lysande vit färg med en ljus pärlemorskinn som ger en subtil lyster och en känsla av lyx. Alpine White är mångsidig och passar olika BMW-modeller, från de mindre bilarna som BMW 1-serien till de större SUV:arna som BMW X5.


3. Lamborghini Yellow, Giallo Orion

Lamborghini Yellow, även känd som Giallo Orion, är en ikonisk färg som har blivit synonymt med intensitet, uppmärksamhet och extravagans. Denna livfulla gula färg används ofta på Lamborghini-bilar och är känd för att lägga till en touch av djärvhet och energi till märkets redan iögonfallande design. Giallo Orion har blivit en signaturfärg för Lamborghini och har en lång historia av att pryda några av märkets mest ikoniska modeller.


2. Mercedes-Benz Silver

Silver är alltid ett säkert val när det kommer till bilfärger och Mercedes-Benz har gjort det till sin signaturfärg. En bil i Mercedes-Benz Silver utstrålar elegans, lyx och stil och ger ett tidlöst utseende. I C-klassen, där Mercedes erbjuder tre alternativ: Iridium Silver, Mojave Silver och Selenite Grey. De är alla metalliska nyanser, även om Selenite även kan beställas som en Designo-färg, vilket ger den en nästan satinliknande finish och, i fallet med C-Klass, en bra match för högre klädselnivåer.


1. Ferrari Red Rosso Corsa

Be ett barn rita en racerbil så blir den med största sannolikhet röd. Det är något otroligt slående med en bil i det ikoniska Rosso Corsa-röda, färgen sticker ut i mängden och har gjort att Ferraribilar är lätta att känna igen över hela världen. Den ljusa och livfulla röda färgen symboliserar hastighet, passion och lyx. En bil lackad med denna färgbil, oavsett hästkrafter, kommer definitivt att gå lite snabbare.

Nära topp 10


Nissan GT-R Gun Metallic

Nissan GT-R Gun Metallic: Denna mörkgrå färg ses ofta på Nissan GT-R och ger bilen ett aggressivt och sportigt utseende.


Lamborghini Viola Parsifae

Lamborghini Viola Parsifae. En djup, metallisk lila färg som används på vissa Lamborghini-modeller. Färgen är uppkallad efter Parsifae, som är en karaktär från Arthurlegenden och representerar mystik och elegans. Den här färgen lyckas verkligen sticka ut från mängden.


Ford Mustang Grabber Blue

Ford Mustang blå. Denna blå färg är nästan lika ikonisk som själva Ford Mustang-modellen. Den symboliserar makt, frihet och den amerikanska bilkulturen. En bil i Ford Mustang Grabber Blue kommer säkerligen att imponera på gatan.


Maserati Blue

Maserati Blue: Denna djupa, mörkblå färg är ett karakteristiskt kännetecken för många Maserati-modeller och symboliserar både sportighet och sofistikering.

Ansvarsfriskrivning:

Observera att alla färger i detta inlägg endast tjänar som en illustration av hur färgen skulle kunna se ut. Alla dessa bilfärger går inte direkt att replikera på skärmar, eftersom de saknar både djup och glans samt en metallisk effekt. Du kan kanske googla på namnet och hitta fler bilder.

Färgnamnet räcker inte alltid till om man ska blanda en ny färg. Du behöver en färgkod, som vanligtvis består av en kombination av siffror och bokstäver. Dessa koder är unika för varje färg och hjälper till med exakt färgmatchning.

Färgtillverkarna anpassar sina färger på grund av tekniska framsteg och modepreferenser. Så även om färgnamnen är desamma kan färgnyanserna variera från årgång till årgång. Därför är det alltid en bra idé att kontrollera specifikationerna eller se prover på bilfärgerna för att få en korrekt uppfattning om färgen.

Vil du begynde at male med det samme?

Fedt! Du kan vælge din maling blandt vores brede udvalg af kvalitetsmaling. Hvis du har brug for rådgivning, er du velkommen til at kontakte vores kundecenter. 

Se vores udvalg af maling og lak

SENESTE BLOG INDLÆG