Product added to basket
Loading
Loading

Färgsilar och filter

Färgsilar används för att filtrera färg, grundfärg och lack innan användning. Se till att det inte finns några klumpar i din färg och lack och uppnå bästa resultat.

3 Produkter

Fargsilar till lackering

Använd engångsfärgsilar för att filtrera din färg, primer och lack innan du häller färgen i sprutpistolen och applicerar. Det förhindrar att främmande partiklar kommer in i sprutpistolen och orsakar skador och defekter i lacken.

Ta det första steget rätt i din målningsprocess

Att sila färgen är ett avgörande första steg för alla målningsprocesser eftersom det säkerställer att färgen är helt fri från föroreningar som klumpar, damm och smuts. Färgen hälls genom ett filter eller en sil ner i en ren behållare. Silen samlar upp skräpet. En knölig, ojämn lackering ser inte professionell ut.

Olika storlekar av mesh

Våra färgsilar är uppdelade efter mikronstorlek. Mikron hänvisar till storleken på hålen i filtret. Mikron är en förkortning för mikrometer och det är en längdenhet som används för att mäta mycket små partiklar. Till exempel släpper en 125-mikrons färgsil igenom färre partiklar än en 190-mikrons färgsil. En tumregel är därför: ju lägre siffra desto mindre partiklar kan passera genom silen. Större siffra tillåter större partiklar att passera igenom.

Filterstorlek: 125 my vs. 190 my

125 mikron för vattenburna beläggningar och 190 Micron för lösningsmedelsbaserade beläggningar. Men håll dig informerad i de senaste tekniska databladen om olika produkter. Tillverkaren kommer ofta att rekommendera en procedur.