Product added to basket
Loading
Loading

Skyddsdräkt

Undvik fläckar på dina kläder och se till att din hud skyddas ordentligt med en av våra färgoveraller eller skyddsdräkter.

15 Produkter
Spara 25%
Nylon Skyddsdräkt Xxl
3 i lager • Utgår

Cromax 88292-38

Nylon Skyddsdräkt Xxl

402,35 kr
1 ST

301,76 kr

begränsad mängd - varan utgår
Spara 20%
60-800 Trilobal Målaroverall
Leverans 8-9 dagar

Q-Refinish 60-800-0001

60-800 Trilobal Målaroverall

581,16 kr
1 ST

464,93 kr

begränsad mängd - varan utgår

Vilken skyddsdräkt ska man använda?

Det finns många skyddsnivåer. För maximalt skydd kan du välja overallen med huva och elastiska muddar och vrister för att hålla eventuella partiklar borta från din kropp. Att välja rätt typ av skyddsdräkt för situationen beror på ett antal faktorer: Vilken typ av färg eller ytbehandlingsprodukt som används och vilka produkter som hanteras.

 

När du ska välja vilken skyddsdräkt du ska köpa kan du titta på typklassificeringen som visar vilken skyddsgrad dräkten har. Skalan går från 1 till 6, med typ 1 som ger högsta skydd.

Skydda dig själv och din omgivning från damm och föroreningar. Vi har ett brett utbud av skyddsdräkter i flera olika storlekar. Kan köpas online.

Typ 1 – Gastät
Typ 2 – Icke gastät
Typ 3 – Vätskestråleskydd
Typ 4 – Vätskesprayskydd
Typ 5 – Skydd mot farliga partiklar
Typ 6 – Vätskestänkskydd

Därför måste du använda spraydräkter för engångsbruk

Spraymålning och ytbehandling ska helst göras i en ren och dammfri miljö för att förhindra att orenheter som hår, damm och fibrer lägger sig på den målade ytan och förstör en fin finish. Ytan på engångssprejdräkter är mycket slät och antistatisk, så att damm och föroreningar inte fastnar på ytan.

 

När du använder en engångssprejdräkt bär du inte in damm och skräp i målningsområdet, vilket eliminerar risken för kontaminering. Man kan faktiskt säga att spraydräkter både skyddar dina kläder från fläckar och ger skydd åt din hud, men också att din nymålade yta är skyddad från damm och föroreningar som kan komma på dig och dina kläder.

Skyddsdräkter för målning, lackering och verkstaden

Vid sprutning och applicering av färg behöver du ett pålitligt skydd mot damm, spray och lätta vätskestänk, det är därför viktigt att du väljer rätt skyddsdräkt som passar den uppgift du utför. De flesta av våra spraydräkter är utrustade med huva och resår vid huva, midja, handleder och vrister för att ge optimalt skydd. När du köper engångsskyddsdräkter, tänk på att det rekommenderas att byta ofta och kontrollera kläderna under hela arbetsdagen. Vi rekommenderar alltid att du använder nödvändiga skyddskläder när du målar.