Product added to basket
Loading
Loading

Färgfilter

Färgfilter (Paint strainer) för färg används för att filtrera färgen innan den kommer in i din sprutpistol. På så sätt undviker du klumpar vid applicering och får det vackraste resultatet och enklaste appliceringen. Vi rekommenderar att du alltid häller din färg genom ett färgfilter.

3 Produkter

Vad är ett färgfilter?

En färgsil är ett verktyg som används för att filtrera föroreningar från färg eller andra flytande beläggningar innan de appliceras på en yta. Dessa föroreningar kan inkludera saker som damm, smuts eller annat skräp som kan påverka kvaliteten på lackeringen.

Färgen och färgskärmen är vanligtvis gjorda av nät, vilket gör att färgen kan passera igenom samtidigt som eventuella föroreningar fastnar. Färgfilter finns i olika filtreringsnivåer (min).

Hur använder jag ett färgfilter?

Att använda ett färgfilter är en enkel process. Färgsilen placeras över färgbehållaren och färgen hälls genom den. Nätet i silen fångar upp eventuella föroreningar, medan den filtrerade färgen samlas upp i en separat behållare och är redo att användas för målning eller lackering.