Product added to basket
Loading
Loading

Spackelspadar

Använd spackel för enkel applicering och utjämning av spackel, harts eller liknande. Vi har glättare i flera olika storlekar och material, så du kan välja precis den som passar ditt projekt. Blanda eventuellt din spackelmassa på en spackelpalett.

11 Produkter

Det finns nu en rad olika synonymer för det vi på danska kallar "bara" ett kitt. Du kanske har stött på ord som spackel, spackelspridare eller gummispackelskrapa. I många fall är det helt enkelt en hänvisning till vilket material spacklet består av och för vilket syfte det har tagits fram.

Gummispackel - för kurvor och runda föremål
Gummispackel används ofta för kurvor och runda föremål där gummispacklet ger mer flexibilitet.

Japansk kitt av plast och metall
Japanspackel kännetecknas av att skärpa jämna hörn, finns i både plast- och metallversioner. I metallversionen får plasthandtaget ett säkert grepp och själva bladet är flexibelt och kan böjas.

Spatel för större ytor
Här kan du välja att antingen använda ett brett spackel eller ett duoflex, där du har möjlighet att dra en större mängd spackel över ett brett område, i en jämn rörelse för att uppnå ett snyggt resultat.

Vilket spackel ska du välja?
Med alla dessa spatlar kanske du tänker, vilken ska jag välja? Vissa föredrar en viss, andra kanske föredrar en annan, men det spelar ingen roll i och för sig så länge du uppnår ett fint och bra resultat av ditt arbete.

Det viktigaste är att hålla rätt vinkel för en snygg slät yta.