Product added to basket
Loading
Loading

Dubbelhäftande tejp

Dubbelhäftande tejp har många användningsområden. Ett typiskt kännetecken är att dubbelhäftande tejp är tryckkänslig, ju mer tryck du använder när du sätter upp den, desto bättre är kopplingen mellan tejpen och överfallet. Kom ihåg att rengöra ytan.

7 Produkter

Dubbelsidig tejp

Dubbelhäftande tejp (även kallat monteringstejp, dubbelsidig, dubbelsidig tejp) är en "bara" remsa av tejp med klister på båda sidor. Dubbelhäftande tejp är en mångsidig och praktisk självhäftande lösning för ett brett spektrum av applikationer, från gör-det-själv-projekt i hemmet till professionella installationer. Oavsett om du vill montera bilder och affischer eller montera bilinteriörer är dubbelhäftande tejp den perfekta lösningen. Med lim på båda sidor kan den här typen av tejp vara en snabb ersättning för lim, skruvar eller liknande, vilket gör det till ett enkelt och bekvämt val.

Varför använder du dubbelhäftande tejp?

Dubbelhäftande tejp är ett utmärkt alternativ till traditionella fästmetoder som skruv, spik och lim. Den är stark, hållbar och kan användas för att fästa en mängd olika material inklusive plast, metall och glas. En av de största fördelarna med dubbelhäftande tejp är dess mångsidighet. Dubbelhäftande tejp är lätt att använda och kräver inga specialverktyg eller utrustning. Klipp/klipp helt enkelt av tejpen, ta bort den skyddande baksidan och tryck tejpen på plats. Till skillnad från traditionella fästmetoder kan dubbelhäftande tejp appliceras snabbt och effektivt. Detta gör den till ett bra val för vissa snabba monteringsuppgifter.

Hur använder man dubbelhäftande tejp för bilreparationer?
Du kan använda dubbelhäftande tejp för att fästa vissa delar på bilen, dörrtrösklar, takreling och sidolister på karossen. Tejpen kan även användas för att sätta upp telefonhållare och GPS-fästen.

Värt att tänka på när du använder dubbelhäftande tejp

Ytans förbehandling: Ytan du applicerar tejpen på ska vara ren, torr och fri från damm och smuts. Detta kommer att säkerställa en stark, säker fäste.

Vidhäftning / vidhäftningsstyrka: Dubbelhäftande tejp finns i olika nivåer av vidhäftningsstyrka, så se till att välja rätt tejp för dina specifika behov. Om du till exempel använder tejpen för att hålla tunga föremål måste du självklart använda en tejp med hög vidhäftningsstyrka.

Temperaturbeständig: Var medveten om att tejper kan vara känsliga för temperaturförändringar, så se till att välja en tejp som tål temperaturområdet för din applikation.

Åldrande: Med tiden kan tejp förlora sin vidhäftningsstyrka, så det är viktigt att regelbundet kontrollera tejpen och byta ut den vid behov.

Ta bort tejprester: Om/när du tar bort dubbelhäftande tejp, var försiktig så att du inte skadar ytan den är fäst på. I vissa fall kan det vara nödvändigt att använda lösningsmedel/limborttagningsmedel för att rengöra ytan.

FAQ - dubbelhäftande tejp
Vad är dubbelhäftande tejp och hur fungerar det?
Dubbelhäftande tejp är en tejp med klister på båda sidor. Det fungerar genom att ge ett starkt band mellan två ytor och hålla ihop dem.

Vilka är fördelarna med att använda dubbelhäftande tejp?
Dubbelhäftande tejp är lätt att använda, snabbt och effektivt och mångsidigt. Det erbjuder flera fördelar, inklusive användarvänlighet, snabb och effektiv applicering och mångsidighet.

Hur tar jag bort överbliven dubbelhäftande tejp?
Du kan prova att applicera värme, använd en värmepistol eller hårtork för att försiktigt värma tejprester. Detta hjälper till att mjuka upp limmet och göra det lättare att ta bort. Om det inte fungerar kan du prova adhesive remover, det kan vara tvättsprit, WD-40 eller en professionell adhesive remover. Det kan vanligtvis sitta i några minuter (om inget annat anges) för att mjuka upp limmet. Skrapa sedan försiktigt bort resterna med en glasskärare eller plastspackel. Om dessa metoder inte fungerar, försök att skrubba resterna med tvål och vatten och en skurborste. Om resterna är envisa, försök att upprepa stegen ovan tills den är helt borttagen.

OBSERVERA - Läs och följ alltid tillverkarens instruktioner
Var alltid försiktig när du använder lösningsmedel eller limborttagningsmedel eftersom de kan skada vissa ytor. Det är alltid en bra idé att testa metoden på en liten yta.

Hittar du inte det du letar efter?

Kontakta då vår vänliga kundtjänst, de är redo att hjälpa till antingen via chatt, telefon eller e-post.