Product added to basket
Loading
Loading

Värmebeständig färg

Värmebeständig färg för lackering av ytor som blir heta, inom- och utomhus, ex. rökrör, utegrillar, järnkaminer etc.

8 Produkter

Vad är värmebeständig färg?

Värme- och temperaturförändringar bidrar till skador och korrosion på ytan. Mycket förväntas av ytbehandlingen, därför krävs en som står emot både värme och korrosion. 

Värmebeständiga färger är, som namnet antyder, utvecklade för att skydda de ytor som utsätts för snabba temperaturförändringar och hög värme. Tack vare formeln och tillverkningsmetoden så tål de riktigt höga temperaturer och de passar för användning på många olika ställen.

Värmebeständiga sprayer kan användas för att belägga eller reparera ytor som har utsatts för mycket höga temperaturer. Lämplig för användning på avgasrör, ugnar, grillar m.m. De kan sprayas på ren metall. Ingen primer behövs.

Värmebeständig färg: Vilken ska jag välja?

Det enklaste sättet att börja är att välja en färg som tål de temperaturer den kommer att utsättas för.

Många värmebeständiga färger är beläggningar som är utformade för att tåla värme och höga temperaturer på upp till 800 grader Celsius. De finns i olika färger, men observera att t.ex. MoTips värmebeständiga röda spray har en lägre temperaturbeständighet (300 grader Celsius). Var också medveten om att färg för hög temperatur inte är designad för att ge brandhämmande egenskaper.

Med våra värmebeständiga färgalternativ kan du slutföra många beläggningar på nolltid och resultatet kommer att hålla länge. Alla produkter i vårt sortiment ger god opacitet och utmärkt vidhäftning.

Vi strävar efter att erbjuda ett brett urval av de bästa värmebeständiga färgerna samt olika typer av värmebeständig klarlack och sprayfärg. Se det tekniska databladet för mer information.