Product added to basket
Loading
Loading

SÅHÄR UNDERHÅLLER DU OLJAD MAHOGNY

door mahogni

GE DINA DÖRRAR OCH FÖNSTER DEN BÄSTA SKÖTSEL

Fönster och dörrar kan vara fantastisk fina elementär i trä. Men trä är ett levande material som behöver extra skötsel. Ädel trä som är typisk mahogny behandlas med träolja och kräver årlig skötsel. Om ytan inte blir sköt bra med en bra träolja då förlorar trädet sin fina färg. Ytan blir sliten, matt och kan få små uttorkningssprickor av sol, vind och vädret. Det gäller särskild för dina dörrar och fönster som i vardagen utsätts för alla vädrets former och just därför är det viktigt att du sköter trädet.

 

GÖR DITT ARBETE ENKELT

Vi har gjort en guide till dig som har behov av att underhålla dörrar och fönster i oljad mahogny. Det som är bra med jobbet är att varje gång du ger en behandling, kan du förlänga livslängden på elementen. Om du dessutom ger trädet den rätta behandlingen, vill dina dörrar och fönster framstå som nya igen.

NÄR BEHANDLADE DU SIST DITT MAHOGNY?

Vi har delad guiden i två så du kan hitta den rätta behandlingen av ditt trä även om du nyligen har gett behandling eller om det kräver extra arbete.

 

EN ÅRLIG BEHANDLING

Efter montering rekommenderas det att elementen behandlas med inte passande icke-filmbildande olja minst en gång årligen eller efter behov. Kom ihåg att ju oftare du sköter trädet, desto enklare blir ditt arbete från behandling till behandling.

Icke-filmbildande olja behandling kan t.ex. vara Larco 554 SECU Træolie T030 klar eller med färg pigment. Lämplig rengöring kan t.ex. vara Beck & Jørgensen B3 Micronil 126. 

OBS: Det er ytters påkrävd att nya fyllningar och plattdörrar kontinuerlig får massor med olja.

INNAN DU PÅBÖRJAR, BEHÖVER DU..

dessa produkter för att ge dig ett bra resultat när du ska börja med att behandla dina dörrar och fönster i oljad mahogny.

Object reference not set to an instance of an object.

HAR DU GETT OLJA DEM UNDER DE SENESTA 2 ÅREN?

Om dina dörrar och fönster har fått olja inom dem senaste 1-2 åren och inte har brutits i ytan, rekommenderar vi att ge följande behandling.

 

Följ dessa fyra steg:

1. Lätt slipning med sandpapper

2. Lösa partiklar borstas bort

3. Rengör med eget medel mot beläggningar och missfärgningar

4. När ytan är ren och torr appliceras ägnad olja behandling. Träoljan appliceras med pensel eller svamp. Överbliven olja tas bort med fnugfri klud för att hindra blanka fläckar. Vid torrslipning på icke nedbruten yta används sandpapper i korn 180-220

Kom ihåg att alltid slipa i trädets längd för att undvika synliga repor.

ÄR YTAN GAMMAL OCH SLITEN?

Gamla och slitna ytor dvs. om elementet är mycket fläckig och ojämn i färgen eller det är länge sen det har fått olja, rekommenderar vi följande behandling:

 

Följ dessa fyra steg:

1. Lätt slipning med sandpapper

2. Lösa partiklar borstas bort

3. Rengör med eget medel mot beläggningar och missfärgningar

4. När ytan är ren och torr appliceras ägnad olja behandling. Träoljan appliceras med pensel eller svamp. Överbliven olja tas bort med fnugfri klud för att hindra blanka fläckar. Vid torrslipning på icke nedbruten yta används sandpapper i korn 150-220

Kom ihåg att alltid slipa i trädets längd för att undvika synliga repor.

HAR DU FRÅGOR?

Om du deltar i ett större bygg- eller renoveringsprojekt rekommenderar vi att du kontaktar där du har köpt ditt trämaterial eller kontaktar din lokala byggmarknad för korrekt och korrekt vägledning för underhåll och skötsel av ditt specifika projekt.

Vi handlar med B2B, dvs. handel mellan företag. Om du inte har ett moms-nummer rekommenderar vi att du kontaktar din lokala byggvaruhus för ytterligare hjälp.