Product added to basket
Loading
Loading

Guide: till Rupes polerskivor

VAL AV DEN RIKTIGA POLERSKIVAN

Vi rekommenderar alltid att använda dem rekommenderade BigFoot produkterna ihop för att undvika en ökad vibration. En ökad vibration påverkar inte bara komforten och den överordnade säkerheter för operatören, men resulterar också i en minskning av livslängd av verktyget.

BigFoot systemet är designad till maximal effektivitet, användarvänlighet och komfort. Vid användning av BigFoot med Rupes bakskivor och poleringsskivor garanteras det bästa match för reducerade vibrationsnivåer.  

När det handlar om olika typer av lack och målning, poleringsmedel och maskiner kräver det också olika typer av polerskivor till att göra arbetet effektivt och säkert. Det är många variabler som ska tas i beaktande för att optimera prestandan.

Läs mer och bli smartare på dem olika fördelarna och egenskaperna som våra polerskivor och rondeller från RUPES har.

Fyra typer av polerskivor

 

Polerskivorna är ett av dem vigtigaste elementen i en bra poleringsprocess

BLUE FOAM PAD COARSE

Det högpresterande och aggressiva blåa skum är till borttagning av alvarliga defekter och repor på ytor. Rekommenderad till step 1 polering.

En grov polerskiva i skum med fast cutting ger ändå en fin finish. Tillgänglig till Random Orbital, Triple action, Gear Driven och Rotary maskinerna.

Blå pip(coarse) poleringsmedel/compounds rekommenderas till användning med dessa skivor.

YELLOW FOAM PAD FINE

 

Eliminerar moderata ytskador samtidigt med att den återupprättar högglansen. Rekommenderas som avslutning av vanliga poleringsuppgifter.

En fin gul poleringsskiva i skum, med fina cut och ger en djup gloss finish. Tillgänglig till Random Orbital, Triple Action, Gear Driven och Rotary maskinerna.

Gula pip (fina) poleringsmedel/compounds rekommenderas till användning med dessa skivor.

GREEN FOAM PAD MEDIUM

Till mindre repor från som t.ex. biltvätt. En medium polerskiva i skum är en medium-fast prestanda och en toppklass finish. Tillgänglig för Dual Action, Random Orbital och Triple Action maskiner.

Grön pip (medium) poleringsmedel/compounds rekommenderas till användning med dessa skivor.

WHITE FOAM PAD ULTRA FINE 

 

Den helt nya mjuka skumteknologin tar bort mindre defekter och skapar en otrolig högglans finish. Rekommenderas mest vid användning av en rotary maskin på mörka färger. En jätte fin vit poleringsskiva utvecklad till att ge dig en ”show car finish”. Tillgänglig til Random Orbital, Triple Action och Rotary maskiner.

Vit pip (ultra fina) poleringsmedel/compound rekommenderas vid användning med detta skivor.

expanded resin rupes polishing pad

TILL RANDOM ORBITAL OCH TRIPLE ACTION POLERMASKINER

RUPES ”Expanded resin” polerskivor är speciellt designade till Random Orbital polermaskiner, såsom LTA125 Triple Action Bigfoot Polisher och LHR21II BigFoot Random Orbital Polisher

De rörelserna som maskinerna har, skapar en hög mekanisk belastning på skumskivorna, vilket ger en ökning av den inre temperaturen. Den innovativa ”öppen cell” strukturen i BigFoot skum skivorna förhindrar dock uppbyggnaden av värme som genereras under poleringsprocessen.

Dessutom ser denna speciella strukturen till att poleringsprocessen får en maximal effektivitet i poleringsprocessen med minimalt nedåtgående vertikal tryck från operatören. Centerhållet skapar en utmärkt ventilation och värmespridning genom speciella kanaler i bakskivan.

Det innovativa design av dem koniska skivorna optimerar prestandan för dem stora utsvängen och samtidigt skyddar mot oavsiktlig kontakt mellan bakplåtan och arbetsytan.

Expanded resin polerskivorna finns i fyra skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad till fast cutting
 • Grön - Green foam pad till medium cutting
 • Gul - Yellow foam pad till ultra fina finishing
 • Vit - White foam pad till ultra fina finishing

TIL GEAR DRIVEN POLERMASKINER

Denna nya skumskiva serien är designad till att maximera överföringen av dem mekaniska rörelserna vid Gear Driven polermaskiner till ytan. Dem koniska lågprofilerade polerrondellerna är designad efter att kunna utnyttja dem effektiva och konsekventa rörelserna som Gear Driven maskinerna skapar.

Polerskivans kortade höjd förbättrar användarens upplevelse genom att reducera den samlade avstånd från arbetsytan och till operatören, därmed förbättras stabiliteten och kontrollen av poleringen.

Gear Driven polerskivorna finns i tre skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad till fast cutting
 • Gul - Yellow foam pad till ultra fina finishing
 • Vit - White foam pad till ultra fina finishing
rotary poler rondeller

TILL ROTARY POLERMASKINER

Helt nya skum poleringskiva formuleringar som är specifikt optimerade till Rotary polermaskiner. Serien innefattar tre typer skumplåtar design för att ge operatören val beroende av det önskade resultat.

Det ”öppen cell” skum materialet blev vald för att minimera överdriven värme. Skivaprofilen hjälper med att förhindra oavsiktlig kontakt mellan bakplattan och panelen.

Skivorna är i tjockleden av 25 mm och kan köpasmed en diameter på 125 mm, 150 mm eller 165 mm.

Rotary polerskivorna finns i tre skumtyper:

 • Blå - Blue foam pad till fast cutting
 • Gul - Yellow foam pad till ultra fina finishing
 • Vit - White foam pad till ultra fina finishing

Öka effektiviteten i verkstaden

BigFoot Claw Pad Tool är multiverktyget med fokus på effektivitet. Claw paden har en borste till rengöring av rester från poleringsmedlet. På andrasidan sitter en ”klo” som används till att separera skivorna från bakplattan. Levereras med eller utan den bältemonterande hållaren.

BigFoot Claw Pad Tooler er ett simpelt och billigt verktyg, som kan ha en överraskande positiv påverkan på effektiviteten.

- En ren polerskiva ger en effektivitet och ensartad polering.

Handla här
bigfoot claw pad tool
wool pads rupes

BigFoot Wool polishing pads

Ull polerskiva serien är en kompatibel med random orbital och gear driven polermaskiner som är inkluderade i BigFoot. Ullskivorna är tillverkade av 100% naturliga fibrer, som är fastgjorda på en yta av polyester.

BLUE WOOL POLISHING PADS COARSE

Det blå skum av den grova ullskivan är mer styv och tät, vilket maximerar överförsel av maskinernas rörelser i arbetsytan som ger en ökad skärprestanda.

Alla de grova ullskivorna är tillverkade vid hjälp av två olika fiber längder, som skapar en dubbel densitet ull yta och ett specifikt synligt mönster.

Denna sammansättningen ger en bra balans mellan skärprestandan och finish jämfört med traditionella ullskivor.

REKOMMENDERAD POLERINGSMEDEL/COMPOUNDS

Vi rekommenderar grov eller medium poleringsmedel/compounds Rupes Zephir eller Ruper Quarz, när dem grova ullskivorna används med Random Orbital f.ek.s LHR14 eller LHR21.

När ullskivorna används med Gear Driven Mille maskiner rekommenderar vi Mille Coarse poleringsmedel.

 

YELLOW WOOL POLISHING PADS MEDIUM

Det gula skum av medium ullskivan är mycket mer flexibel för att möjliggöra en förbättrad kontroll över kurvor och konturer, vilket ger en finare finish.

Alla dem gula medium ull poleringsskivorna har en ensartad 15 mm fiberlängd. Det mjuka och flexibla ull, tillsammans med ett mjukt och flexibelt gult skumunderlag ger god skärning vid moderata defekter och ett utmärkt finish på dem flesta ytorna.

REKOMMENDERAD POLERINGSMEDEL/COMPOUNDS

Vi rekommenderar grov, medium eller fint poleringsmedel/compounds Zephur, Quarz eller Keramik när de gula ullskivorna används med Random Orbital så som LHR15 och LHR21.

När ullskivorna används med Gear Driven Mille maskiner rekommenderar vi Mille Coarse poleringsmedel.

BigFoot microfiber polishing pads

Microfiber skiva serien är utvecklad till BigFoot random orbital poleringsmaskiner. De innovativa och patenterade RUPES mikrofiber poleringskivorna tillverkas vid hjälp av en polyurethanpiks, som direkt sprutas i strukturen mellan velcro-yta och microfibern. Kådan tvärbinder både materialen som ger en stabil och säker sammansättning utan användning av lim. 

På grund av den unika gjutningstekniken ger det en stabil skiva med en konisk form, vilket ger en mer glidande rörelse och kontroll över ämnet. Centerhållet hjälper dessutom med att värmeledning och att polerskivan sitter korrekt monterad.

CUTTING OG FINISHING

Microfiber polerskivorna är tillverkade i två versioner, den blåa  grova till korrektion för att förbättra skärprestendans slipkapacitet och den gula fina till att enkel ytbehandling till att främja glansen.

SPIRAL HÅLOR

Spiral hålorna i microfiber skivorna puder är ett innovativt …. som är en viktig teknisk förbättring i ett unikt design. Microfiber skivorna är utvecklad till användning med BigFoot random orbital polermaskiner. De nya spiral hålorna garanterar värmeledning, lättvikt för bättre balans och ger en kontrollerad spridning av poleringsmedlet på ytan.

FÖRDELAR MED MICROFIBER POLERSKIVOR

 • Effektiv defektkorrektion på high solids eller keramiska klarlackar
 • Betydande reducerad poleringstid
 • Mindre damm på ytan under polering
 • Komfortabel och enkel att använda
microfiber pads rupes

VILKEN POLERSSKIVA BORDE JAG VÄLJA?

Precis som valet med polermaskinen är det beroende på slutprodukten som ska uppnås. Valet av vilket polerskiva beror på vad du vill uppnå, utseendet och ämnets skick.

 

1. VAL AV POLERSKIVA UTIFRÅN DIN MASKIN

Har du en Random Orbital eller Triple Action polermaskin, ska du primärt gå efter polerskiva märkt med 9.BF, som är BigFoot Foam Polishing Pads(kännetecknad av vanliga polerskivor med snett/konisk skumkant).

Har du en Gear Driven polerskiva ska du gå efter en polerskiva märkt med 9.BG, som är BigFoot Foam Polishing Pads märkt med ”Gear Driven”(kännetecknad av ett ”low profile-design”, väldigt platta)

Har du en Rotary polermaskin, ska du gå efter en polerskiva märkt med 9.BR, som är BigFoot Foam Polishing Pads märkt ”Rotary”(kännetecknad av en jämn skumkant)

Observera att microfiber och wool polishing pads är enbart kompatibel med respektive Random Orbital eller Gear Driven polermaskiner.

 

  

2. Val av storlek

Polerskivor till Random Orbital och Triple Action som tidigare nämnd, är känd för den sneda skumkanten, som skapar en konisk form av polerskivan. Därför vill dessa polerskivor vara angiven i mått på toppen och botten. T.ex. 9.BF150H BigFoot Polishing Foam Coarse Ø 130/150 mm.

RUPES polerskivor finns i många olika storlekar.

 • 30 mm
 • 40 mm 
 • 70 mm
 • 100 mm
 • 150 mm
 • 180 mm
 • 200 mm  

3. Val av grovhet

På polerskivornas varunummer vill du efter siffran som anger storleken se ett av dem nedstående bokstäverna som anger grovheten av polerskivan.

 • H = Blå, grov
 • J = Grön, medium 
 • M = Gul, fin 
 • S = Vit, ultra fin
 • U = UHS

 

VILKEN RUPES POLERSKIVA SKA JAG VÄLJA DÅ?

Dessa riktlinjer kan hjälpa dig nästa gång!

1. Vilken typ av polermaskin har du? (Rotary, Random Orbital, Gear-Driven eller Triple Action)

2. Hur stor är din bakplatta? (30,40,70,100,150,180 eller 200 mm)

3. Hur är ämnets nuvarande tillstånd och vad är målet? (grov, medium, fin eller ultra fin)

Om du har förlorat överblicket över vilken skiva som hör till vad

Varunumret är byggd upp efter siffror och bokstäver som berättar: typ av polerskiva/ storlek av skivan/ grovheten av skivan.

De findes altså disse forskellige typer: 

Dem finns alltså i dessa olika typer:

9.BF =Kompatibel med Random Orbital / Triple action polermaskiner
9.BG = Kompatibel med Gear Driven polermaskiner
9.BR = Kompatibel med Rotary polermaskinerr

9.BW = Ull, kompatibel med Random Orbital och Gear Driven polermaskin
9.BFxx(F)x = "F" anger microfiber, kompatibel med Random Orbital och Gear Driven polermaskiner

Har du koll på RUPES POLERINGSMEDEL?

Polermaskiner och polerskivor är inget värd utan det riktiga poleringsmedlet. RUPES poleringsmedel är speciellt utvecklad baserad på poleringsprocessen och maskiner.

Vill du öka produktiviteten och vara effektiv vid poleringsprocessen?

BLI SMARTARE

rupes logo

VILL DU VETA MER?

Vi hoppas att ovanstående gav dig ett bättre inblick i ett måste kommande val av RUPES polerskivor. Är du fortfarande tveksam - kontakta oss.

UDFORSK RUPES