Product added to basket
Loading
Loading

Slip/Cirkulärborste

Slipborstar används i ett brett spektrum av applikationer inklusive slipning, gradning, rostborttagning och målning. De kan användas på olika material som metall, trä, plast och sten. Borsten kan vara gjorda av olika material, såsom metalltrådar, nylonborst, beroende på önskat syfte. Slipborstar av nylonkonstruktion har fördelen att lösa trådar inte flyger av, som med konventionella stålborstar.

6 Produkter

Slipborstar för flera ändamål

Slipborstar används vanligtvis för rengöring och polering av metallytor. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för korrekt användning och säkerhet, inklusive val av rätt skivstorlek, konstruktion och material samt rekommenderade driftshastigheter. Vilken slipborste ska du välja? Allt beror på vilken typ av uppgift du står inför. Du kan läsa lite mer om fördelarna med de olika slipborstarna nedan.

Roterande stålborstar

Roterande stålborstar är ett slipverktyg som använder ståltrådar för att ta bort material, rengöra eller polera ytor. De består av ett handtag eller skaft på vilket ståltrådar i borstform är fästa. Roterande stålborstar används ofta för ytbehandling, en aggressiv borttagning av rost, korrosion, färg och primer. Den cirkulära formen är perfekt för svåråtkomliga områden inklusive kanter och hörn. Trådborstar är vanligtvis arrangerade i en rund eller cylindrisk form och kan vara ett lager eller flera lager av ståltrådar som är tvinnade eller lindade tillsammans. I grund och botten är det bara hur ståltrådarna binds eller samlas ihop för att bilda borstens struktur. Valet mellan tvinnade och lindade ståltrådar beror på den specifika applikationen och den önskade slipeffekten.

Stålborstar med tvinnade ståltrådar

De är uppbyggda av flera ståltrådar som tvinnas ihop för att bilda borsten. Detta skapar en mer robust och hållbar borste. Tvinnade ståltrådar ger en mer aggressiv slipeffekt och lämpar sig för jobb som kräver mer materialborttagning. Detta innebär att du får högre slipkapacitet och snabbare borttagning av material. Den vridna konstruktionen ger en styvare och hållbarare borste som tål höga belastningar och kan användas för mer krävande applikationer.

Stålborstar med lindade ståltrådar

Lindrad tråd innebär att en enda tråd spirallindas runt skaftet för att bilda borsten. Detta skapar en mer flexibel borste med en mindre aggressiv slipeffekt. Det gör att du får fördelar som en skonsammare slipeffekt vilket gör dem lämpliga för uppgifter som kräver mindre materialborttagning eller skonsammare behandling av ytor. Trådborstar med lindade ståltrådar är lättare att forma och komma in i svåra områden eller på komplexa former. Den stora skillnaden är att det är mindre risk att skada ytan, just på grund av den skonsammare slipeffekten och flexibiliteten är det mindre risk att orsaka skador eller repor på ytan.

Scotch-Brite Roloc Borst disc

Scotch-Brite Roloc Bristle Disc är en slipskiva designad för att ta bort material, rengöra och ge en lätt finish till ytor. Denna slipskiva är gjord med borst av syntetmaterial fästa på en rund skiva. Borsten är styva och hållbara, vilket möjliggör effektiv borttagning av rost, färg och andra beläggningar. En speciell fördel är den formgjutna konstruktionen gör att inga lösa trådar flyger av, som med konventionella borstar. Slipborsten är användarvänlig och kan enkelt monteras på en Roloc-hållare som är ett system för snabbt byte av slipskivor.

Kom ihåg säkerhetsåtgärder

Det är viktigt att använda de roterande slipborstarna korrekt och med lämpliga säkerhetsåtgärder. Stålborstar kan generera gnistor och kasta av sig små stålfibrer, så skyddsglasögon och lämpliga skyddskläder rekommenderas alltid. Tänk dessutom på att användning av stålborstar på vissa material kan lämna repor eller skador, så det är viktigt att bedöma och testa på en mindre synlig del av ytan innan du använder dem på hela området. Om du har ytterligare frågor om stålborstar, Scotch-Brite brickor eller vill ha mer specifik information kan du alltid kontakta oss för ytterligare rådgivning.