Product added to basket
Loading
Loading

Boxfilter

Filter bör bytas ut regelbundet för att säkerställa att din lackbox fortsätter att fungera korrekt och att du är optimalt skyddad. Använd paintstop-filter som golvfilter i sprutboxen/målarbåset. Till sprayväggen används ett labyrintfilter av kartong (även kallat Andrea vikfilter) samt ett kuvert- och takfilter för luftintag i sprayboxen.

12 Produkter

Vikten av filter i sprutboxar

Ett filter som används i en sprutbox/målarbox är en väsentlig komponent i ventilationssystemet. Filtret är utformat för att fånga upp överspray och andra luftburna föroreningar som genereras under målningsprocessen, vilket hjälper till att förhindra dessa partiklar från att "flykta ut" i miljön och potentiellt orsaka hälso- eller säkerhetsrisker. Sprayboxar är en nödvändighet i många branscher som biltillverkning, billackering och träbearbetning, där stora eller komplexa delar måste målas med precision och konsistens. Under målningsoperationer används sprutpistoler för att applicera en fin färgdimma på delens yta, vilket kan generera betydande mängder översprutning.

Vilket filter ska du välja?

Vilken typ av filter som används i en sprutbox beror på den specifika applikationen och vilken typ av färg eller beläggning som används. En vanlig typ av filter som används i sprutboxar är färgstoppfiltret, som är utformat för att fånga överspruta och andra luftburna föroreningar. Färgstoppfilter är ofta gjorda av flerskiktsmaterial med progressiv densitet, som kan fånga upp partiklar av olika storlekar. Behöver du hjälp, kontakta vårt trevliga kundcenter som kan hjälpa dig med dina frågor.

Kom ihåg att byta ut dina filter

Vikten av att använda ett filter i en sprutbox kan inte överskattas. Det hjälper inte bara till att skydda din hälsa och säkerhet genom att förhindra att de andas in potentiellt skadliga partiklar, utan det hjälper också till att säkerställa en ren och konsekvent finish på de målade delarna. Därför bör alla filter bytas ut regelbundet för att säkerställa att din lackbox fortsätter att fungera korrekt och för att förhindra skador på fläkten och andra boxkomponenter. Igensatta filter kan bromsa luftflödet, så att smuts och damm kan samlas i lackboxen.